8 Ekim 2014 Çarşamba

SABAHATTİN ALİ-KUYUCAKLI YUSUF

KİTABIN ADI:Kuyucaklı Yusuf
YAZARI: Sabahattin Ali
YAYIN EVİ: YKY
BASKISI: 2014
SAYFA SAYISI:220
TÜRÜ:Roman
LiSTE FİYATI:13 TL

Merhabalar..

Sabahattin Ali, okumaktan çok büyük keyif aldığım, istisnasız her kitabında kendimden parçalar bulduğum, Türk edebiyatının çok çok önemli usta bir yazarı. Kuyucaklı Yusuf da Kürk Mantolu Madonna gibi bende yeri özel kitaplardan.Bu arada Kürk Mantolu Madonna 'nın yazısı için buraya tıklayabilirsiniz.

Kuyucaklı Yusuf ' u eminim hepiniz defalarca okudunuz, blog yazılarında yorumlarına rastladınız ama bende en azından arşivimde bulunması açısından nacizane fikirlerimi yazayım dedim.



Öncelikle kitap her yaştan okura hitap ediyor.Her yaşta farklı anıları göz önüne getirip farklı tatlar verecek bir kitap olduğunu düşünüyorum.Ben daha önce lisede okuduğum bu kitaptan bu yaşımda farklı tatlar , farklı dersler aldım kendimce. Bence bir kitabı baş yapıt ve bir yazarı usta yazar yapacak en önemli unsurlardan biri budur.

Kitaptaki dil çok akıcı yani bir kaç saatte rahatlıkla bitirilecek yapıda bir kitap.Kitap okuyamıyorum ,okurken uykum geliyor vs. gibi şikayetleri olan insanların bence okuyabilecekleri yada kitap okumaya yeni başlayacak olanlar için ideal bir kitap.


Kitapta anlatılan aslında bir aşk hikayesi. Tabi genel tema aşk ama içerisinde çok fazla farklı duyguyla da karşılaşacaksınız.

Aslında kitapla ilgili çok şey paylaşmak istiyorum ama kendimi tutuyorum sizin heyecanınızı törpülememek açısından.

Sabahattin Ali'nin mesleğinin verdiği o eğiticilik,koruyuculuk,insanlık adına verdiği mesajlar kitapta çok belirgin bir şekilde görülüyor. Bildiğiniz gibi Sabahattin Ali'nin yazarlıktan önceki mesleği öğretmenlikti.O kucaklayan kutsal mesleği kim bilir nasıl güzel icra ediyordu..

Her kitap severin kitaplığında bulunması gereken kült kitaplardan Kuyucaklı Yusuf..

Puanım ise:






              Daha fazla görsel için instagram hesabım:http://instagram.com/bomfalleralla

6 Ekim 2014 Pazartesi

AFİR-KATHRYN FOX

KİTABIN ADI:Afir
YAZARI: Kathryn Fox
YAYIN EVİ: Doğan Kitap
ÇEVİRMEN:Alper Gadiş
BASKISI: 2007
SAYFA SAYISI:340
TÜRÜ:Polisiye\gerilim
ÖZGÜN ADI:Without Consent
LiSTE FİYATI:12,06 TL


Merhabalar..

Bugün D&R'ın indiriminden almış olduğum Afirden bahsedeceğim..

Son zamanlarda biraz fazla kitap alış verişi yaptım malum indirim dönemindeydi büyük firmalar ve yayın evleri.Eskiden olduğu gibi bu alış verişlerimin yazılarını girmeyi düşünmüyorum çünkü zaten çoğunu instagram hesabımdan paylaşıyorum tekrar burada ayrı bir post ile sizleri sıkmak istemiyorum.Merak edenler buraya tıklayıp instagram hesabıma ulaşabilirler.

Bu arada herkesin geçmiş kurban bayramını da kutlayıp asıl konuya geçeyim..


Kitaptan açıkçası çok büyük bir beklentim yoktu.Polisiye gerilim kitaplarını okumayı ayrı severim ama konular genellikle birbirlerinden çok farklı olmadığından az çok tahminler yapabiliyoruz içerik ve konu hakkında.Afir' de de arka kapak yazısına bakarak kafamda bir şeyler şekillendirmiştim amaa ön yargılı davrandığımı kitabı bitirdiğimde fark ettim.

Öncelikle kitabın yazarı hakkında birkaç bir şey söylemek istiyorum.Kathryn Fox tıp bilimiyle uğraşan ve adli tıp konularına uzak olmayan aksine içinde olan bir yazar olduğunda anlatılan olayları tıbbi terimlerle o kadar güzel desteklemiş ki adeta doktorla konuşuyormuş ya da sanki ben doktormuşum gibi hissettim. Bu çok çok önemli.Benim diğer postlarımı da okuduysanız gerçekliğin,olayları gözümde canlandırabilmenin ne kadar önemli olduğunu bilirsiniz.Bu konuda kitabı çok başarılı buldum.

Konusu hakkında yine bilgi vermeyeceğim onu okuduğunuzda öğrenirsiniz.Bu bana sorulan bir soru aslında. Yani neden kitabın konusundan bahsetmiyorsun ya da en azından arka kapağın bir tık ileri seviyesinde bilgi versen okuyucu açısından iyi olur gibi tavsiyeler aldım.Ben okuduğum bloglarda kitabın konusu hakkında spoiler yediğimde o kitabı okuma isteğim eksilere düşüyor.Aksine kitabın gizemli bırakılması ve konusu hakkında bilgi verilmemesi kitabı kendim keşfetmem bana daha çekici geliyor.Bu yüzden blog yazılarmıda kendi zevkim ve isteklerim doğrultusunda hazırlıyorum.Bu konuya da bir açıklık getirmiş olayım..

Kitapla ilgili olumsuz yanlar yok değildi tabiki de. İlk olarak yayın evinin basımı konusunda rahatsız olduğum bir durum vardı.Bence kitabın sayfa boyutu çok gereksiz derecede  büyüktü.Normalde küçük punto sevmeme rağmen bu büyük sayfa boyutu ve küçük punto beni rahatsız etti okumamı zorlaştırdı.Onun dışında kitapta katille ilgili erken ip uçları verilmişti.Yani ben kitabın sonuna gelmeden ortalarında katilin kim olduğunu tahmin edebildim.Açıkçası tahmin edememek isterdim.:)


Olumsuz yönleri olsa da kitap sürükleyici ve beğenebileceğim tarzdaydı.Yazarı çok sevdim her şeyden önce.Kesinlikle diğer kitaplarını da okumak isterim.

Puana gelecek olursak...






5 Ekim 2014 Pazar

STEFAN ZWEİG-SATRANÇ

KİTABIN ADI:Satranç
YAZARI: Stefan Zweig
YAYIN EVİ: Can Yayınları
ÇEVİRMEN:Ayça Sabuncuoğlu
BASKISI: 2012
SAYFA SAYISI:88
TÜRÜ:Uzun öykü

ÖZGÜN ADI:Schachnovelle
LiSTE FİYATI:8 TL

Merhabalar..

Stefan Zweig-Satranç, başlıktan da anlaşılacağı gibi bugün ki konuğum.

Çok uzun zamandır instagramda gördüğüm bir kitaptı kendisi.Okuyan arkadaşlar hep okunması gereken bir kitap olduğundan bahsediyorlardı.Haruki Murakami'nin kitabını aldığım gün Satranç da gözüme takıldı ve alıp okumak istedim.





Kitap,okuması gayet kolay kısa bir kitap.Sıkıcı,okuyucuyu yoran bir anlatımı da yok.Bir solukta okuyabileceğiniz bir kitap.Kitabın yorumuna geçmeden önce kısaca yazarın Satrancı yazarken geçirdiği süreçten biraz bahsetmek istiyorum. Stefan Zweig bu kitabı yazarken Brezilya'da sürgündeymiş.Şubat 1942'de intihar etmeden kısa bir süre önce tamamlamış kitabı.Düşünüyorum da yazarın ruh halini,yaşadıklarını,duygularını bu kitap o zaman çok daha anlamlı ve derin biir hale bürünüyor.sırf bu yüzden bile çok özel bir kitap aslında...

Kitapta da kahramanlardan bir tanesinin yaşadığı zorluklar,yapılan işkenceler anlatılmış.Bu anlatımlardan bile yazarın ne kadar zor dönemlerden geçtiğini görebiliyoruz.Her zamanki gibi konudan çok fazla bahsetmeyeceğim spoiler vermemek adına. Ama konunun işlenişinden,kurgudan vs. bahsedecek olursak, ok alışılmadık bir konu kısacık bir kitapta anca bu kadar güzel anlatılabilinirdi diyorum. Bu cümleden kitap hakkındaki fikrimi az çok anlayabilmişsinizdir diye düşünüyorum.

Kitabın bence olumsuz hiç bir tarafı yokru.Betimlemeler çok başarılıydı gözümde canlandırabildim aynı zamanda geereksiz anlatımlarla okuyucu yorulmamıştı.Dili çok sade ve tertemizdi.Burda çevirmen arkadaşta çok başarılı bir iş çıkartmış Ayça Sabuncuoğlu'nu tebrik ediyorum buradan.

Kapak tasarımı ve sayfa kalitesi de gayet başarılıydı.Can yayınlarının her yerde kendini belli eden kaliteli ,ve sade tasarımı bu kitaba da hakimdi.Ben Can yayınlarının bu beyaz tasarımlarını çok beğeniyorum.Hem tek başına hem kitaplıkta diğer çıkardığı kitaplarla bir bütün oluşturuyor ve görsel anlamda farkını ortaya koyuyor.

Son olarak yazarın yaşadıklarını okuduktan sonra bu kitabın beni çok etkilediğini söylemeden geçemeyeceğim.Okumadıysanız okumanızı tavsiye ediyorum.

Puanım:

Kitap görselleri ve daha fazlası için instagram hesabım:http://instagram.com/bomfalleralla


22 Eylül 2014 Pazartesi

HARUKİ MURAKAMİ-SINIRIN GÜNEYİNDE GÜNEŞİN BATISINDA

KİTABIN ADI:Sınırın Güneyinde Güneşin Batısında
YAZARI: Haruki Murakami
YAYIN EVİ: Doğan Kitap
ÇEVİRMEN:Pınar Polat
BASKISI: 3.Baskı 2014
SAYFA SAYISI:190
TÜRÜ:Roman


Merhabalar..

Çok uzun zaman önce Yolun Neresindeyim bloğunun sahibi Sergül Kato da görsellerini gördüğüm ve merak ettiğim bir yazar olan Haruki Murakami bugün ki konuğum.Sergül, kitap zevkine güvendiğim biri olduğundan bu yazara bir şans vermek istedim.Bloğunu ziyaret etmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Geçenlerde okulların açılması şerefine kendime bir kitap hediye etmek istedim ve D&R'a gittim.Dünya edebiyatı rafına bakarken bu kitabı gördüm ve yazarla tanışmak için iyi bir başlangıç olacağını düşündüm.

Kitap Doğan Kitap'tan çıkmış.Zaten çok sevdiğim yazarlara ev sahipliği yapan bu yayın evi kitaplığımın büyük bir bölümünü kapsamış durumda.Gerçekten kaliteli ve başarılı bir yayın evi.

Kitaba gelecek olursak..Ben kitabın konusunu kitabın ortasına gelinceye kadar sevmiştim.Geçmiş zaman kullanıyorum evet çünkü yarısından sonrasında özellikle de sonlarına yaklaştıkça konudan uzaklaştım ,bağlayıcılığını kaybetti konu.Ve en sonunda yazarın bağladığı yer beni tatmin etmedi.Yani tam bir son değildi.Onca olay oldu,onca şey anlatıldı ve ben hep bir şey olacak diye bekledim ama olmadı ne yazık ki.. Normalde böyle konuyla bütünleşemediğim  kitapların sonunu zor getiririm ,okurken sıkılırım ,ah bir bitse derim ama ilginçtir bu kitapta olmadı.Bu da yazarın kaleminden kaynaklı. Yani bence öyle. Çünkü yazar ne kadar sıkıcı ve beni tatmin etmeyen bir şey anlatıyor da olsa kalemi o kadar güçlü ve usta ki o, yazdıklarını okutuyor size. Aynı durumu Emrah Serbes'in Delidumanında da yaşamıştım onunla ilgili düşüncelerimi okumak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Kitabın olumsuz yanlarına gelecek olursak; kitapta çok fazla cinsel içerik vardı ve bence gereksizdi.Başlarda küçük ve gelişme döneminde bir erkek çocuğunun cinsel dürtüleri vs. durumlarını yadırgamadım ama kitabın devamındaki cinsel içerik rahatsız edici ve gereksizdi bence.Konu çok iyi kurgulanmış ve içi dolu bir konu olsaydı belki bu kadar rahatsız etmezdi ama konu da boşluklar fazlaca olduğundan göze battı bu durum.

Kitabın kapak tasarımı ve kalitesini de başarılı buldum.Aynı zamanda çevirisi de hayli başarılıydı.

Sonuç olarak yazara evet bu kitaba hayır diyorum.Haruki Murakami'nin diğer kitaplarına da şans vereceğim. Yazarın usta kalemine notum :


Kitap görselleri ve daha fazlası için instagram hesabım:http://instagram.com/bomfalleralla






20 Eylül 2014 Cumartesi

KHALED HOSSEİNİ-VE DAĞLAR YANKILANDI

Merhabalar..

Bu gün çook çook sevdiğim bir yazarın yine çok beğendiğim bir kitabından bahsedeceğim sizlere.İlginçtir yazarın okuduğum her kitabında kendimden ufak parçalar buluyorum.Bu durum olaylar bazında değil karakterler bazında. Yazarın anlattığı karakterler o kadar gerçek, o kadar bizden ki sanki yanı başımızda olup bitiyor her şey. Biilmiyorum sizde benimle aynı fikirde misiniz?

Adını söyle de aynı fikirde miyiz söyleyelim dediğinizin farkındayım..Haklısınız gizemli konuşmayı bırakıp artık yazarımızı söyleyeyim gerçi başlıktan anlaşılıyor ama neyse.. Khaled Hosseini tabi ki de . Daha önce Uçurtma Avcısı kitabını okuduğum ,bayıldığım ve yine aynı kitapla tanıştığım  bir yazardı kendisi.Uzun süre sindirmeye çalıştığım bir kitaptı Uçurtma Avcısı.

Geçenlerde kitaplığımın başında oyalanırken birden göz kırptı Ve Dağlar Yankılandı.Hep diyorum biz kitapları değil kitaplar bizi seçer diye.Yine aynı durum söz konusu oldu yani.Yaz okuma şenliği listemde de olunca okuyayım dedim.Öncelikle kitabı elime aldığımda kapağı beni çok etkiledi sanırım satın alırken de kapağın etkisi olmuştu. Everest yayın evi bu konu da gerçekten çok başarılı hem sayfa kalitesi hemde yazı puntosu çok ideal.Severek takip ettiğim bir yayın evi.


Kitaba başladığım günlerde ruhen biraz yorgun, pesimist bir havadaydım.Enerjim çok düşüktü.Yani okumaya , başka hayatlara seyahat etmeye,başka insanlarla tanışmaya her zamankinden daha çok ihtiyacım vardı.Ve sonuç olarak başladım.Gerçekten bu kitap bana çok iyi geldi.Bir gün gibi çok kısa bir sürede bitirdim.Ve oturdum uzun uzun düşündüm hakkında.  Spoiler vermemek adına konusundan yine bahsetmeyeceğim ama şöyle söyleyeyim her zaman duyduğumuz ,ülkemizde de yaşanan gerçek bir hikayeyi anlatıyor kitap.Benim jenerasyonumun ucundan kıyısında bildiği bir savaşın bir hayatı nasıl değiştirdiğine şahit oluyorsunuz..

Burada çevirmenin de  hakkını yememek lazım.Neredeyse hatasız başarılı bir çeviri yapmış  Püren Özgören'i tebrik ediyorum buradan.

Eleştireceğim şeyler yok mu birkaç ufak bir şey var aslında. Kitapta karakterlerin hayatları parça parça anlatılmış ve bazı karakterlerin ki gereksiz uzatılmıştı.Olayla çok alakası olmayan ,gözde canlandırırken kafa karıştırıcı gereksiz betimlemelerdi bazıları.Tabi ki de bunlar benim şahsi fikirlerimdir sizler aynı düşüncede olmayabilirsiniz.

Sonuç olarak benim Ve Dağlar Yankılandıya puanım:

Herkese bol okumalı mutlu günler..

Kitapların detaylı görselleri için nstagram hesabımı takip edin:http://instagram.com/bomfalleralla



18 Eylül 2014 Perşembe

EMRAH SERBES-DELİDUMAN

Merhabalar..
Uzunca bir aradan sonra tekrardan bloguma dönüp sizlerle kitaplarımla ilgili yorumları paylaşmak için çok heyecanlıyım.Bildiğiniz gibi kocaman çok uzun bir yaz tatiline girmiştik ve bende biraz deşarj olmak dinlenmek için kendimi uyku moduna almıştım yani kısacası tatildeydim.Tabiki de bu tatil zarfındada blogunu ihmal etmeyen blogger arkadaşlarmızda oldu onlara da helal olsun valla. Tatil süresince tabiki de kitap okudum ama eski rutinim kadar seri olmadı.Bu süreçte okuduğum kiitaplarla ilgili yorumlarımı aynı zamanda da şuan okuyup bitirdiğim kitaplar olursa onlarla ilgili de düşüncelerimi paylaşacağım sizlerle.. Umarım geçen zamanı telafi edebiliriz diyorum ve başlıyoruuum..


Bu gün sizlerle hepimizin adını çok fazla duyduğu ,çok satanlarda bir numaraya kadar yükselen Emrah Serbes'in Deliduman kitabı hakkındaki düşüncelerimi paylaşacağım.

Dediğim gibi herkes çok şey konuştu hakkında ,çok okundu,çok satıldı bende artık alıp okuyayım dedim.Kitap hakkında yanlış bildiğim gerçekler varmış bunu öğrendim bitirdiğimde.Mesela ben kitabın Gezi olaylarını anlattığını düşünüyordum yani herhalde yorumlardan,yarım yamalak bilgilerimden o sonuca varmışım ama kitap geziyi anlatmıyor bunu baştan söyleyeyim..

Kitap ne yazıkki çok tatmin etmedi beni.Konusu ve kurgusu itibariyle tabi.Çünkü ben yazarın kalemini çok beğendim.Agresif,acılı,açık sözlü ,içten ve bizden bir anlatışı vardı.Ama konusu bence biraz fostu.Elbette içinde güzel mesajlar vardı ama genel olarak tam amacına ulaşamamış olduğunu düşünüyorum kitabın.Konu beni tatmin etmemiş olsa da kitabı okurken sıkılmadım yani aa bitsin artık diye bir hisse kapılmadım  işte bu yüzden yazarın kalemini çok beğendim diyorum.Betimlemelerini ,diyaloglarını çok başarılı bir şekilde kaleme almıştı bu da beni kitabın sonuna kadar bağladı.

İletişim yayınlarından çıkmış bir kitap Deliduman.Bu yayın evi konusunda çok bilgim olmamakla birlikte çok iyi çok başarılı yazarlarla çalıştığını biliyorum.Bknz Şule Gürbüz. Kitaplığımda da çok fazla bu yayın evinden kitap olmadığı için geniş bir eleştiri yapamayacağım ama genel olarak sayfa kalitesi,yazı puntosu ,kapak tasarımı konularında başarılı buluyorum . Ama daha sert kapaklar yapsalar güzel olur bu da benden ufak bir tavsiye.

Sonuç olarak Delidumanla biz çok iyi anlaşamadık. Birbirimizden hoşlandık ama yol yakınken ayrılmaya karar verdik.Kendisine hayatında başarılar diliyorum.:)

Puanlamada ise Emrah Serbes'in kalemini göz önünde bulundurarak,
 puan veriyorum.
Sizler Deliduman hakkında ne düşünüyorsunuz? Emrah Serbes'in diğer kitapları hakkında ne düşünüyorsunuz? Paylaşırsanız çok sevinirim .Mutluu ve bool bool okumalı günler...


22 Temmuz 2014 Salı

YAZ OKUMA ŞENLİĞİ- İLK AY DURUMU

Merhabalar...
Bildiğiniz gibi yaz okuma şenliği kapsamında kitaplar okuyorum ve ilk ayı tamamlamış bulunuyoruz.Bende bu bağlamda hem kendi durumuma bir göz atmak hemde diğer katılımcılar arasındaki yerimi görmek amacıyla bir ilk ay durumu yazısı yazayım dedim.

 Öncelikle totale baktığım da rakam olarak güzel bir sayıya ulaşmışım ama bir kaç kitabın çok ince olmasından dolayı biraz da yavaş ilerlediğimi gördüm.Blogumu  ve instagram sayfamı takip edenler  sayıyı aşağı yukarı tahmin edebilirler.

Şimdi kategorilere ve kitaplara bir göz atalım isterseniz.



 2.KATEGORİ:Sadece tek bir kitabını okuduğunuz ve sevdiğiniz yazardan bir kitap
KİTABIN ADI:Mihmandar
YAZARI:İskender Pala
YAYIN EVİ:Kapı Yayın Evi
SAYFA SAYISI:382
Mihmandar'ın blog yazısını yazmıştım o yüzden üzerinde pek fazla yorum yapmayacağım burda.Blog yazısını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

3.KATEGORİ:Bir şiir kitabı
KİTABIN ADI:Sarı Şey
YAZARI:Küçük İskender
YAYIN EVİ:Sel yayınları
SAYFA SAYISI:110
Sarı Şey 'i çoğu zaman canım sıkıldığında açıp okurum baş ucu kitaplarımdandır.Bu ay da kitaplığımdaki tek şiir kitabı olan bu kitabı kafamın dumanlı olduğu bir günde ya da roman vs. tarzı kitaplardan bunaldığım da okudum .Şiir kitapları okumaktan zevk aldığım söylenemez ama Küçük İskender -Sarı Şey'in yeri bende çok başkadır ..

5.KATEGORİ:Bir kişisel gelişim kitabı
KİTABIN ADI:Devrim(Revolution)
YAZARI:Osho
YAYIN EVİ:Butik Yayın evi
SAYFA SAYISI:325
 Bu kitabı Ben Malala ile Gün Olur Asra Bedel arasında okumuştum.Hatırlarsanız 10 günde bitirdim demiştim Cengiz Aytmatov'un kitabını.Çok büyük umutlarla başlamıştım ama hiç bana göre olmadığına karar verdim hiç hiç hemde.O yüzden blog yazısını bile yazma gereği hissetmedim.Çok boş ve düşünceleri temelsiz bir kitaptı.Ben başka bir devrimi anlattığını düşünmüştüm ama Osho'nun bahsettiği devrim çok boş bir devrimdi. Bir daha kitaplarını tercih edeceğim bir yazar değil frekanslarımız hiç tutmadı hem dil bakımından hemde konu bakımından...

17.KATEGORİ:Bir biyografi otobiyografi
KİTABIN ADI:Ben Malala
YAZARI:Malala Yusufzay
YAYIN EVİ:Epsilon
SAYFA SAYISI:390
Malala'nın da blog yazısını yazmıştım.Kitapla ilgili görüşlerimi buradan okuyabilirsiniz.

24.KATEGORİ:Mektuplardan ya da anılardan oluşan bir kitap
KİTABIN ADI:Savaş Çağı Umut Çağı
YAZARI:Oya Baydar
YAYIN EVİ:Can Gençlik
SAYFA SAYISI:135
Oya Baydar'ın bu kitabınında blog yazısını yazmıştım .Okumak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

26.KATEGORİ:3 kitalık bir seri veya aynı seriden 3 kitap
Lanet İşleyiciler Serisi
1.KİTABIN;                                              2.KİTABIN;                              3.KİTABIN;
ADI:Beyaz kedi                                          ADI:Kırmızı Eldiven                    ADI:Kara Yürek
YAZARI:Holly Black                                  YAZARI:Holly Black                 YAZARI:Holly Black
YAYIN EVİ: Dex                                       YAYIN EVİ:Dex                       YAYIN EVİ:Dex
SAYFA SAYISI:299                                 SAYFA SAYISI:290                  SAYFA SAYISI:270
Bu seri hakkındaki yorumlarımı yazdığım bolg yazısından okuyabilirsiniz.Blog yazısı için buraya tıklayabilirsiniz.
29.KATEGORİ:Hiç okumadığınız 4 yazardan birer kitap (2 erkek 2 kadın )
1.KİTABIN ADI:Gün Olur Asra Bedel
YAZARI:Cengiz Aytmatov
YAYIN EVİ:Ötüken
SAYFA SAYISI:426
 Gün olur asra bedel ile ilgili yorumlarımı  buradan okuyabilirsiniz.

2.KİTABIN ADI:Kambur
YAZARI:Şule Gürbüz
YAYIN EVİ:İletişim
SAYFA SAYISI:92
Kambur gerçekten okunası bir kitaptı.Yorumlarım için buraya tıklayabilirisiniz.

Eveett şöyle bir bakıyorum da bu bir ay içerisinde toplamda 10 kitap okumuşum.Gerçekten güzel bir rakam benim için .Aslında daha fazla okuyabileceğimi biliyorum ama ramazan dolayısıyla okumaya kafamı vermekte zorlanabiliyorum.Yine de olsun verimli bir ay geçmiş benim için.

Şimdi işin biraz da eğlence kısmı olan Puanlamaya geçelim bakalım bakalım durumum neymiş.
Toplamda 10 kitap okuduğum için 10*10=100 puan
Toplamda 2.713 sayfa okuduğum için 27 puan
26.kategoriyi tamamladığım için ekstra 15 puan 
Genel toplamda : 100+27+15=142

Bakalım listenin neresinde olacağım heyecanla bekliyorum:) Tekrardan Pinuccia'ya bu güzel etkinliği için teşekkür ediyorum.Etkinlik iiçin detayları buradan öğrenebilirsiniz.


 Herkese bol okumalı mutluu günler..





21 Temmuz 2014 Pazartesi

LANET İŞLEYİCİLER SERİSİ-HOLLY BLACK

SERİNİN ADI:Lanet İşleyiciler
KİTAPLARIN ADI: 1.Kitap-Beyaz Kedi 2.Kitap-Kırmızı Eldiven  3.Kitap-Kara Yürek
YAZAR:Holly Black
YAYIN EVİ:Dex
ÇEVİRMEN:Yiğit Değer Bengi
BASKISI:2011 Temmuz

Merhabalaar..
Bugün daha önce hiç okumadığım fantastik bir seri ile karşınızdayım.Aslında dediğim gibi sevmediğim bir tarzdı fantastik kitaplar.Tabi Harry Potter serisini ayrı tutuyorum onun yeri bende çok çok ayrıdır.Ama 2014 kararlarımda her tarzda kitap okuma kararı aldığım için fantastik kitaplara da şans vereyim dedim.

Şimdi öncelikle fantastik serilerin koyu bir okuyucusuysanız bu tarz hakkındaki yanlış bilgilerimi mazur görmenizi ve düzeltmenizi rica edeceğim. Baştan söyleyeyim sonradan bir sıkıntı yaşamayalım.

Öncelikle seriyi bana göre kısa sayılabilecek bir sürede bitirdim.Tabi bunda kitapların normal fantastik kitaplara göre biraz kısa olmasınında payı yok değil.


Lanet İşleyiciler serisi ile başladım Ve ilk kitap Beyaz Kediydi.Bu kitap bir seriye başlamak için gerçekten uygun ve konusu itibariyle de doğru bir seçim olmuş bence.Kitaptaki konudan yine çok bahsetmeyeceğim ama yaratıcılık konusunda yazar fena sayılmazdı.Kitabın akışı içerisinde yazar hem heyecanlandırdı hem de şaşırttı bunlar benim için kitabın artıları oldu.Yani okumaya başladığınız anda kitabın devamı için yorumda bulunamıyorsunuz hiç beklemediğiniz karakterlerden beklenmedik şeyler çıkıyor.Beyaz Kedi kitabının benim sevmediğim yönü sonu oldu.Kitabın sonu tek bir kitap olsaydı güzeldi ama bir seri kitabı olduğundan devamı için heyecanlı bir son değildi. Ben kitabı bitirdiğimde  aa ikinci kitapta ne olacak acaba diye merak etmedim açıkçası.

Aynı şey serinin ikinci kitabı olan Kırmızı Eldiven içinde geçerli .Bence yazarın en büyük eksikliği bu yönü.Kitaptaki heyecanı kitabın sonunda bitiriyor ve devam kitaplar için bir heyecan yaratmıyor.Yani dizilerdeki sezon finali gibi düşünürsek bu kitapların sezon finalleri pek güzel olmadı benim açımdan.
Tabi Kara Yürek final kitabı olması itibariyle biraz daha farklı diğer iki kitaptaan.


3 kitapta genel itibariyle dil ve üslup bakımından birbirlerinden çok farklı değildi.Yani kitapları ayrı ayrı değerlendirmememin nedeni de bu açıkçası.3 kitapta birbirinden çok farklı değil.Ama şunu söyleyeyim blog yazılarında abartıldığı kadar sürükleyici bir seri olamamış.Bence bir Harry Potter serisi değildi yani.

Kitaplarda erotik ögeler yok denilecek az hatta hiiç yok bile diyebilirim bu da orta okul, lise düzeyinde okuyucular için uygun bir seri yapıyor bu seriyi.Hatta aslında bence tam 14 -17 yaş arası okuyuculara hitap eden bir seri.Konu ve dil itibariyle.

Dediğim gibi yaratıcı bir yazar fakat bu çok yüksek düzeyde değil en azından bu seri için orta düzeyde kalmış.Tabi diğer serilerinde durum farklıdır ona bir şey diyemiyeceğim. Ama görüyorum ki fantastik serilerde alacağım çok yol var daha .....

Bu seri beni fantastik serilerde biraz da olsa yaklaştırdı.Elimdeki okunması gereken kitapları bitirdikten sonra yeni bir fantastik seri okumayı düşünüyorum .Ama bu sefer herkes tarafından beğenilen ve tavsiye edilen bir seri düşünüyorum bakalımm.Sizlerin tavsiyelerinde açığım tabikide.Önerileriniz doğrultusunda da hareket edebilirim.

 Benim Lanet İşleyiciler serisine puanım:


Sizin en beğendiniz fantastik seri hangisi? Paylaşırsanız çok mutlu olurum.
Bol okumalı ve mutlu günleer..



İSKENDER PALA-MİHMANDAR

KİTABIN ADI:Mihmandar
YAZARI: İskender Pala
YAYIN EVİ:Kapı
BASKISI: 1.Basım Ocak 2014
SAYFA SAYISI:383
TÜRÜ:Roman

Merhabalar..
Bugün İskender Pala'nın Mihmandarı hakkında bir yazıyla karşınızda olacağım.İskender Palayı ilk olarak OD kitabıyla tanımış ve çok sevmiiştim.Hem kitabı hem de yazarı.Donanımı,tarih bilgisi beni heyecanlandırmıştı hala aynı etkileri taşımaktayım.Gerçekten de denildiği gibi Divan Edebiyatını sevdiren bir yazar kendisi.Mihmandar ise ilk çıktığından beri gözüme ilişen bir kitaptı ve çıktığından birkaç sonra hemen edinmiştim ama sıra bir türlü gelmemişti kendisine.Sonra geçtiğimiz günlerde göz göze geldik yaz okuma şenliği listemde de olduğundan okuyayım dedim.Ve iyiki okumuşum...

Kitap bir Eyüp Sultan romanı diye geçiyor.Konusu da tabikide Eyüp Sultan hazretleri hakkında.Ama güzel olan İskender Pala konuyu öyle bir yerden başlayarak ele almış ki bağlılık bütünlük mükemmel olmuş.Bilmeyen yada yarım bilgisi olan okuyucular için ise harika olmuş bu durum.Ve bir de konuyu önce ve sonrasında bağladığı yer insanı mest ediyor.Biraz üstü kapalı anlatıyorum ama inanın büyüsünü bozmak istemediğimden yoksa konuyla ilgili yazmak istediğim o kadar çok şey var ki...


Dil ve üslup bakımından da okuyucuyu yormayan,heyecanlandıran,kimi zaman hüzünlendiren,şevklendiren,bilgilendiren,manevi açlığını dolduran tamamlayıcı bir kitap olmuş.Öyle ki defalarca okusam yeni manalar bulur ve yine aynı tadı farklı şekiller de bulacağımı düşünüyorum.

Kitapta çok güzel hayat dersleri veriliyor anlayanlara tabiki de.Çok güzel mesajlar ,anlamlı sözler ve olaylar var. Ben mesela bilmediğim bir çok olay ve kişi öğrendim,tanıdım.Aynı zamanda bağlantı kurmakta zorlandığım olay ve kişileri düzenli kurgu sayesinde anlamdırabildim.İslam tarihi hakkında çok güzel,düz,akıcı bilgiler vermiş yazar.Tüm bunlar müthiş bir araştırmanın sonucu olduğunu gösteriyor ayrıca.

Kitabın iç tasarımı da çok güzel ayrıca.Okuyucuyu sıkmamak adına bölümlere ayrılmış kitap.Her bölüm farklı bir kahramanın gözünden anlatılmış.Bu ayrıntıda beni kitaba bağlayan etkenlerden biri oldu. iç tasarım gibi kapak tasarımı da dikkat çekici ,özenli ve kitabın bütünüyle uyumlu.

Bu tarz konusu akıcı ,güzel kitapların genelde benim açımdan sorunları sonları oluyordu.Yani sonunun bağlandığı yer veya bağlanamaması beni çok rahatsız ediyordu fakat Mihmandar da kesinlikle böyle bir surumla karşılaşmadım.Sonlara doğru acaba bağlayamayacak mı diye korktum ama yazar burda usta kalemini ve zekasını konuşturmuştu.

Olumsuz yönlerine gelecek olursak ...Düşünüyorum inanın bir şey bulamıyorum.Beni rahatsız eden okumamı aksatacak hiç bir pürüz yoktu.

Yorumlardan da anlayacağınız gibi  ben Mihmandar'ı çok sevdim çok beğendim.Okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum.Ve puanlamaya gelecek olursak tabikide puanım:

Puanlamamın nasıl olduğunu merak ediyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.
Hepinize bol okumalı mutlu günler...

Bana ulaşabileceğiniz diğer yerler:




19 Temmuz 2014 Cumartesi

YENİ PUANLAMA SİSTEMİM

Merhabalar..

Bugün sizlerle yeni puanlama sistemimi paylaşacağım.Öncelikle neden buna ihtiyaç duyduğumdan bahsedeyim biraz.Ben okuduğum kitapları aynı zamanda Goodreads de değerlendiriyorum ve orada mevcut bir puanlama sistemi var.Ama her okuyucunun oraya girip puanlamaya bakması vs. gibi durumlar biraz uğraştırıcı ve karışık olacaktır. Aynı zamanda bu blog benim bir nevi arşivim olduğundan geçmişte okuduğum kitaplara baktığımda puanlamalar düzen açısından iyi olacaktır . Bu yüzden kendimce bir puanlama sistemi oluşturdum.<goodreadstekine paralel olacak şekilde>

Kısa açıklamamım ardından puanlamaya geçelim bakalım ben neyi nasıl puanlıyorum. Herkes gibi bende 1 den 5'e kadar oylayacağım kitapları.

                                                                                                                                                                       1: Bu oyu çok nadir kullanmayı diliyorum.Çünkü hiç hiç beğenmediğim kitaplar için                                                                         kullanacağım bir not kendisi.



            2:Genel olarak beğenmedim ama beğendiğim kısımlarda yok                             değildi.Okumasaydım da bir şey kaybetmezdim.Vasat diyebiliriz.



                         3:Ortaydı diyebilirim.Genel olarak güzeldi ama beğenmediğim kısımlarda                                                                          yadsınamazdı.Ne çok iyi ne çok kötü.



                          4:Okurken zevk aldım.Beğenmediğim kısımlar hemen hemen yok gibiydi.Kısacası                                                                                              güzeldi, etkilendim.



                      5:MUHTEŞEMDİ.Bayıldım hiç elimden bırakmak istemedim.Okurken içindeydim                                  sanki kitabın, sanki ben yaşadım satırlarda yazan herşeyi.Mutlaka bakmalısın bu kitaba.



18 Temmuz 2014 Cuma

ŞULE GÜRBÜZ-KAMBUR

KİTABIN;
ADI:Kambur
YAZARI:Şule Gürbüz
BASKISI:2011
TÜRÜ:Roman
YAYIN EVİ: İletişim Yayınları

Benden, bana kayıtsız kalınması ile benden nefret edilmesi arasında bir seçim yapmam istense, tereddütsüz, nefreti seçerim, kayıtsız kalınacak bir yanım yoktur. Ve ben söylemek isterim ki, her şey ve herkese kayıtsızım. Değilmişim gibi davrandığım durumlar, yaşıyormuşum gibi yapma zorunluluğumdandır. Bana sorulsa bir gün "Kamburunun düzelmesini mi istersin, yoksa tüm insanların kambur olmasını mı?" diye, herkesi kambur görmek olurdu dileğim. Yerden yüksekliğimin bu gülünç santimleri yüzünden, yaşama da ölüme de sizlerden daha yakınım. Daha sonraları yerimi yadırgamamak için, yükselme isteğini bir türlü anlayamam. Zaten bir portakalın doğusu batısı olduğuna inananlardan değilim dolayısıyla dünyanın da...Bana renk bile sormayın bir beyazdan ya da sarıdan ne anladığınızı bilmeden size yanıt veremem..
                                                                                           ARKA KAPAKTAN ..

Merhabalar..
Şuan bu kitaba nasıl bir giriş yazsam diye kara kara düşünmekteyim aslında.Çünkü defalarca yazıp sildim ne yazsam yetersiz olduğunu düşündüm nedense.Aslında Kambur'u okuyanlar ne demek istediğimi anlamışlardır diye düşünüyorum.Okumayanlarda yazının sonunda az çok zorlanmamın nedeni hakkında fikir sahibi olurlar.


Öncelikle Türk edebiyatı yazarları arasında en  en sevdiğim, kitaplarını okumaktan bıkmayacağım Hakan Günday'ın bir röportajında önerdiği bir yazar ve eseriydi Kambur.Sırf meraktan aldım yani. Ama bir süre elime alamadım , ya kötüyse yani ya etkilenmezsem ya beğenmezsem ya sıkılırsam diye korktum. En nihayetinde uzuuunca bir kitabın ardından soluk olması amacıyla başlama kararı aldım.Soluk olması nedeniyle diyorum çünkü kitabımız 90 sayfacık.


Kitap tür olarak roman diye geçiyor. Ama benim alışkın olduğum roman tarzından biraz farklıydı.Hem konu itibariyle hem de konunun işlenişi itibariyle. Yani kitabın ne belirgin bir karakteri var ne de belirli bir olay örgüsü ve zamanı.İçerikten çok fazla bahsetmek istemiyorum kitabın büyüsünü kaçırmamak için .Ondan dolayı bende bıraktığı etkilere geçeyim.

Hani hayatta bazen cevap veremediğiniz sorular olur, yada bilindik olayları yaşarsınız ama kayıtsızsınızdır farkında değilsinizdir ama aslında rahatsızsınızdır.Yazarda tam da bunları anlatmış. Nefretlerini, hissettiklerini kendi diliyle harmanlamış ve bizlere sunmuş.Çokta güzel yapmış.Çok etkilendim kendimden kesitler yakaladım,üzerinde kafa patlattım , bazen anlayamadım sabahtan akşama kadar düşündüm,o ufak detayları yakaladım anlamlandım..

Okuduktan sonra ufak bir araştırma yaptım . Bulduklarımı sizlerle de paylaşayım.Kambur Şule Gürbüz'ün 1992 de yazdığı ilk romanıymış. 2011 yılına kadar baskısı tükenmiş ve sadece koyu Şule Gürbüz hayranlarının bildiği,kimselerle paylaşamadıkları gizli,büyülü bir metinmiş.2011 yılında İletişim Yayınları tarafından yeniden yayımlanmış.Dikkatinizi çekiyorum yazarın ilk romanı ve bu kadar usta bir dil..

Ben Şule Gürbüz'e dişi Hakan Günday diyorum bu arada kendisini o kadar çok sevdim yani.Normalde kitap tavsiye etmekten çok hoşlanmam önceki yazılarımda da dediğim gibi kitabın okuyucuyu kendisine çektiğine çağırdığına inanırım ama bu kitaba bir bakın derim.Sizlerde kendinizden birşeyler bulacaksınız mutlaka...

TWİTTER HESABIM:https://twitter.com/KucurRabia

10 Temmuz 2014 Perşembe

OYA BAYDAR-SAVAŞ ÇAĞI UMUT ÇAĞI

KİTABIN ADI:Savaş çağı umut çağı
YAZARI:Oya Baydar
BASKISI:2.baskı-Ağustos 2010
YAYIN EVİ:Can Gençlik
TÜRÜ:Roman-Anı

Merhabalar..
Art arda yazılar geliyor bilmem farkettiniz mi..Bunun tek bir nedeni var o da bu ara kitap okuma konusunda az da olsa hızlanmış olmam.Yani bu hız konusu biraz da kitaba bağlı aslında ama günde bir kitap bitirince bir şevk de gelmiyor değil :)
Yine ilk kez tanıştığım bir yazarın kitabıydı.Kitap 44 yıl önce yazılmış ve o dönemin sıkıntıları,buhranları, gençliğin tüm bunlar karşısında hissettikleri yaşadıkları hakkında.Yazar en başta kendi jenerasyonunu kastetmiş hatta kendi yaşadıklarını kastederek bunun bir anı kitabı olabileceğini söylemiş.Bunu bilerek okumaya başladığınızda yaşananlara daha çok saygı duyuyorsunuz sanki ya da en azından ben öyle hissettim.



Kitap yazarın çıkarmış olduğu ilk kitaplardanmış biraz araştırdığımda öğrendim ve şaşırdım.Çünkü acemi bir yazarın diline , anlatış biçimine hiç benzemiyordu.Gayet akıcı , okuru kucaklayan ,samimi bir dille yazılmıştı kitap.Bu bende şöyle bir izlenim uyandırdı. Yazar boş değil,donanımlı,birikimleri olan biri . Oya Baydar'ın hayatı hakkında bir bilgim yok ve bu izlenimlerin sadece kitabı okuyarak oluşması çok güzel benim için.

Kitabı hiç blog araştırması yapmadan tesadüfen almıştım bunu da belirtmeden geçemeyeceğim ve bu konuda birkaç bir şey söylemek istiyorum.Bazen bazı kitaplar sizi çağırır . Yani hiç beklenmedik bir anda kitapla göz göze gelirsiniz ve alırsınız.İyi ya da kötü bir bilgiiniz yoktur sadece alırsınız .Bu kitap da beni kendine çağırdı ve oku dedi. İyi ki de demiş :)


Savaş Çağı Umut Çağında kendinizden günümüzden bir şeyler buluyorsunuz bu yönüyle de bir çırpıda okunabiliyor.Yani bu gün insanlığımızın kanayan yaralarını o günlerde tecrübe etmişler bizlere de dersler çıkarmak düşüyor. Gerçekten de tarihini bilmeyen , tarihten ders çıkarmayan bir toplum gelecekte yok olmaya mahkum oluyor. Bu gün bunu görüyor ve  kahroluyorum.

Kitabın olumsuz yönlerini düşünüyorum .. Öyle beni çok rahatsız eden bir bölüm yada anlatışla karşılaşmadım.Ama tabi bunlar benim şahsi fikirlerimdir kişiden kişiye değişebilirler.

Sizler Oya Baydar'ın Kitapları hakkında ne düşünüyorsunuz?Hangi kitaplarını tavsiye edersiniiz?
Paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Mutlu ve umut dolu günler..




8 Temmuz 2014 Salı

CENGİZ AYTMATOV- GÜN OLUR ASRA BEDEL

KİTABIN ADI:Gün olur asra bedel
YAYIN EVİ:Ötüken
TÜR:Roman
BASKI: 32.baskı -2013
ÇEVİRMEN:Refik Özdek
SAYFA SAYISI:426
YAZAR:Cengiz Aytmatov

Merhabalaar..
Bugün yaz okuma şenliği kapsamında okuduğum bir diğer kitapla karşınızdayım.Kitapla ilgili değerlendirmelerime geçmeden önce bir kaç bişeyden bahsetmek istiyorum.Öncelikle başta da gördüğünüz gibi artık kitapla ilgili bazı bilgileri yazılarımın giriş kısmına yazacağım.Bunun nedeni hem sayfa,yayın evi gibi bilgileri daha rahat görebilmek hemde değerlendirmelere bunları bilerek başlamak.Bence bu sistem benim baştaki düzenime göre daha iyi olacak.Yani öyle umuyorum. İkinci olarak blogum yavaş yavaşta olsa ziyaretçilerim tarafından ziyaret ediliyor umuyorum zamanla bu ziyaretler zamanla artacaktır.

 Gelelim kitabımıza.. Cengiz Aytmatovun okuduğum ilk kitabıydı ve kendimi olabildiğince sıfır beklentide tuttum.Yani önyargısız başlamanın daha iyi olacağını düşündüm.Çünkü hiç tanışmadığınız bir yazarla ilk kez tanışırken (kitabını okumayı kastediyorum),onun dünyasına o ilk adımı atarken önyargısız olmak benim açımdan ve devamlılık açısından  çok önemli. Kitap konu bakımından çok güzel ve özel oldu benim için.Okumaya başladığım an aldı beni içine.Olayların geçtiği Sarı-Özekte dolaştım,Karanar'ın haylazlıklarına şahit oldum,Kazangap'ın ölümüne üzüldüm vs.. hepsini karakterlerle yaşadım ve bu çok önemli benim için.Her kitapta her konuda,her üslupta karşılaşmadığımız bir durum ne yazıkki..


Cengiz Aytmatovun öyle bir hayal gücü varmış ki.. O kadar güzel kurgulamış ki romanı efsanelerle o kadar güzel süslemiş kii hayran olmamak elde değil gerçekten. Kitabın konusu hakkında genel bir bilgi vermek gerekirse ; Boranlı diye bir kasabada Kazangap adında saygın bir demir yolu işçisi ölüyor ve onun en yakın arkadaşı Yedigey onu gömmeye giderken geçmişte yaşadıklarını anımsıyor ve olaylar olaylar olaylar...

Kitabın adıyla içerikteki olay örgüsünün uyuşması benim çok hoşuma gitti.Gerçekten de Yedigey için gün oluyor asra bedel ..

Kitabın benim açımdan olumsuz yerleri de yok değil tabi.İlk olarak yazar aşırı aaşırı betimlemeler yapmış.Belki bunlar bazı okuyucular için fazla olmayabilir ama bana çok fazla geldi o kadar ki bazı yerler de aşırı sıkıldım.Kitabı 10 günde bitirmemden de anlaşılıyordur sanırım bu durum. Gerçekten bu ayardaki bir kitap için ççok çok uzun bir süre yani eğer ben hızla gidersem o yaz okuma şenliği listemdeki kitapların yarısını bile bitiremem. Hızlanmam lazım.Diğer bir durum ise kitabın sonu. Bence bazı konular yarım kaldı tamamlanamadı.Kitabın tam bir sonuca bağlanmaması  mesela Orman Göğüslülerin es geçilmesi yada uzay konusunun geri planda bırakılması benim pek hoşuma gitmedi.Aslında yazar bu konulardan yürüse karakterlerle arasında bağlantı kursa daha değişik ve ilginç bir hikaye çıkabilirdi ortaya.

Sonuç olarak artıların bu eksiklikleri bir nebzede olsa ekarte ediyor.O yüzden sıkıntı yok. :)
Mutlaka okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum.Birde  yazar kitabın sonunda bu kitapla bağlantılı başka bir kitabını öneriyor en kısa zamanda edinip okumaya çalışacağım.

Sizler Cengiz Aytmatovun hangi kitaplarını okudunuz? Neler düşünüyorsunuz? Paylaşırsanız çok sevinirim.
Mutlu Günleerr...

29 Haziran 2014 Pazar

BEN MALALA-MALALA YUSUFZAY

Merhabalar..
Etkinlik yazılarımdan sonra bugün sizlerle bir kitap değerlendirmesi paylaşacağım.Kitabı yaz okuma şenliği ve cumartesi ilk on kapsamında okudum yani o etkinliklere dahil ettiğim bir kitaptı.
Kitap öncelikle Epsilon yayın evi tarafından çıkarılmış.Bence Epsilon kapak tasarımı,kapak kalitesi ve sayfa kalitesi yönünden diğer yayın evlerine  nazaran daha önde.Ben Malala'da da öyleydi.Kapak  tasarımı çok ilgi çekici ve güzeldi. Beni de ilk olarak bunlar çekti tabi ki de.


Kitaba çok büyük beklentiyle başladım. Daha önce kitap hakkında bir araştırma yapmadım bloglarda herhangi bir yorum okumadım. Bu nedenle kapağında yazanlar dışında içerikle ilgili pek fikrim yoktu. Kitabın yarısına gelene kadar aynı hevesi ve heyecanı canlı tutmaya çalışsam da olmadı.Kitapla bütünleşemedik frekanslarımız tutmadı. Kesinlikle benden kaynaklandığını düşündüğüm bir problem bu.Çünkü ben kitabın anlatımının daha romanvari olduğunu düşünmüştüm. Ama karşılaştığım anlatım çok tek düze ve fazla resmiydi.
Yani bunu anlatan kızın kendi yaşadıklarını anlattığını ve yaşının 15-16  olduğunu düşünürsek daha içten olmasını beklerdim. Yazarın kalemini sevemedim açıkçası.

Konu ve konunun işlenmesine gelecek olursak.Konu ilgi çekici , hepimizin zamanında duyduğu yani en azından benim jenerasyonum için ne çok bildiğimiz ne de bilmediğimiz bir konu. Malala'nın eğitim hakkının elinden alınması ve buna karşı çıkmasının yanında Pakistanın siyasal tarihinin bir kısmını da öğrenmiş oluyorsunuz kitabı okuduğunuzda. Konun işlenmesi de dediğim gibi normal bir otobiyografi tadında.

Bence kitap daha zengin bir anlatımla çok başka yerlere gelebilirdi.En azından okuyucuyu sıkmazdı böylelikle. Tabi bunlar benim için geçerli değerlendirmeler.

Bunlar olumsuz yanlarıydı.Olumlu yanlarına gelecek olursak. Kitabın bazı bölümlere ayrılmış olmasını sevdim.Böylelikle olayların birbirine karışması engellenmiş oldu.Sonra kitabın içinde bazı resimlere yer verilmişti bu da gözde canlandırabilmek  açısından güzel bir düşünce.

Kısacası çok büyük heveslerle aldığım ama çok büyük şevkle ve istekle okuduğum bir kitap olamadı. Tabikide bunlar benim nacizane fikirlerimdir aksini söyleyenler , düşünenler olabilir .

Siz Ben Malalayı okudunuz mu? Hakkındaki fikirleriniz neler? Paylaşırsanız çok mutlu olurum.
Hepinize bol okumalı mutluu günleeeerrr....

27 Haziran 2014 Cuma

Cumartesi İlk 10: 2014 Yazında Okumayı Planladığım Kitaplar

Merhabalar..
Yine bir etkinlik yazısı ile karşınızdayım. Öyle bir blogta gezinirken buldum ve hemen katılayım dedim.Bu tarz etkinlikler hem okumaya lan şevkimi artırıyor hem de kitaplığımdaki okumadığım kitapları eritmem için bana bir fırsat veriyor. Sizlerde bu tarz etkinliklerden hoşlanıyorsanız bir bakın derim OPTİK'İN KİTAP BLOGU
Etkinliğin ismi yukarıda da görüldüğü gibi  Cumartesi İlk 10

Etkinlik kapsamında öncelik verdiğim ilk 10 kitap için bir liste hazırladım bende.Bu arada seçtiğim kitaplar Yaz Okuma Şenliği listemde de olan kitaplar.O listeden öncelik verdiğim ilk 10 kitabı seçmiş oldum yani. Bakalım beniim listemde neler var..

1-BEN MALALA-Malala Yusufzay


2-SAVAŞ ÇAĞI UMUT ÇAĞI-Oya Baydar


3-1984-George Orwell

4-SEVGİ KİTABI-Kathleen Mcgowan


5-YORGUN NESİLLER-Abdullah Hussein

6-GÜN OLUR ASRA BEDEL-Cengiz Aytmatov

7-KİNYAS VE KAYRA-Hakan Günday

8-KAMBUR-Şule Gürbüz

9-SARIKAMIŞ-İsmail Bilgin

10-DEVRİM-Osho

Umarım güzel ve yararlı bir etkinlik olur ve okumayı hedeflediğim kitapları okuyabilirim. Sizlerin bu etkinlik için listeniz nasıl ? Neler okumayı planlıyorsunuz? Paylaşırsanız çok mutlu olurum .
Mutlu ve bool okumalı günleer..


25 Haziran 2014 Çarşamba

YAZ OKUMA ŞENLİĞİ

MERHABALAR..
Bugün sizlere gördüğümde çok çok çok etkilendiğim aynı zamanda beğenip bir o kadar da katılmak için bir dakika bile düşünmeden katıldığım bir etkinlikten söz edeceğim. İlk kez bu tarz bir etkinliğe katılmış olmanın heyecanı içerisindeyim . Gerçi ben 4 günlük bir gecikmeyle katıldım ama bakalım o farkı kapatacağıma  inanıyorum. 

Etkinik ille detaylı bilgiyi etkinliğin düzenlendiği sayfaya bakarak bulabilirsiniz.Onun için buraya tık tık

Ben kategorilere göre bazı kitaplar seçtim ama ekledikçe yazıyı güncellemeye çalışacağım.Bu arada bu etkinliği aynı zamanda kitaplığımın kıyısında köşesinde kalmış okumadığım kitapları okumak için bir fırsat olarak görüyor ve bu durumdan mutluluk duyuyorum. Bakalım neler seçmişim..

1.KATEGORİ:İsminde yaz mevsimi çağrıştıran bir kelime veya olayların geçtiği bir kitap
VE DAĞLAR YANKILANDI-Khaled Hosseini

2.KATEGORİ:Sadece tek bir kitabını okudugunuz ve sevdiğiniz yazardan bir kitap
MİHMANDAR-İskender Pala   OKUNDU

3.KATEGORİ:Bir şiir kitabı
SARI ŞEY-Küçük İskender  OKUNDU

4.KATEGORİ:Adında sayı geçen bir kitap
1984-George Orwell

5.KATEGORİ:Kişisel gelişim
DEVRİM-Osho       OKUNDU

7.KATEGORİ:Fransız edebiyatından bir kitap
EUGENİE GRANDET-Balzac

8.KATEGORİ:Bir savaş kitabı
SARIKAMIŞ-İsmail Bilgin \ ALAMUT-Vladimir Bartol

9.KATEGORİ:Yabancı bir yazar
SEVGİ KİTABI-Kathleen Mcgowan

10.KATEGORİ:Fantastik kurgu,bilim kurgu,distopya,steam punk türlerinden bir kitap
KAYBOLUŞ-Ken Grımwood

13.KATEGORİ:Aynı zamanda çevirmenlik yapan bir yazardan kitap
KUYUCAKLI YUSUF-Sabahattin Ali

14.KATEGORİ:Kütüphaneden yada bir sahaftan aldığınız bir kitap
ZARGANA-Hakan Günday
17.KATEGORİ:Bir biyografi\otobiyografi
18.KATEGORİ:Bir tiyatro oyunu
MALAFA-Hakan Günday

19.KATEGORİ:Halen yazmaya.üretmeye devam eden bir edebiyatçıdan bir kitap
KİNYAS VE KAYRA-Hakan Günday

20.KATEGORİ:Polisiye,gerilim,korku kitabı
AFİR-Kathryn Fox

21.KATEGORİ:Bir aşk romanı
BU YIL FARKLI OLACAK-Maeve Bınchy

24.KATEGORİ:Daha önce okuyup tekrar okurum dediğiniz bir kitap
DAHA-Hakan Günday

24.KATEGORİ:Mektuplardan veya anılardan oluşan bir kitap
SAVAŞ ÇAĞI UMUT ÇAĞI-Oya Baydar  OKUNDU

25.KATEGORİ:Yabancı dilde bir kitap
GULLIVER'S TRAVELS-Jonathan Swift

26.KATEGORİ:3 kitaplık seri veya aynı seriden 3 kitap
LANET İŞLEYİCİLER SERİSİ-Holly Black
*BEYAZ KEDİ     OKUNDU
*KIRMIZI ELDİVEN
*KARA YÜREK

28.KATEGORİ: Googreads'ın ölmeden önce okunması gereken 1001 kitap listesinden 3 kitap
*FARELER VE İNSANLAR-John Steinback
*MADAM BOVARY-Gustave Flaubert
*TANRILAR VE KÖPEKLER-Jack London

29.KATEGORİ:Hiç okumadığınız dört yazardan birer kitap(2 kadın, 2 erkek)
*YORGUN NESİLLER-Abdullah Hossein (yazar.erkek)
*TAYFUN-Qaısra Shahraz
Şimdilik listem böyle ekledikçe güncelleyeceğim. Sizlerde bu etkinliğe katıldıysanız listelerinizi paylaşmayı unutmayın . Herkese bol okumalı mutlu günleerrr ....

21 Haziran 2014 Cumartesi

KİTAP ALIŞVERİŞİ-2

Herkese Merhabalar ..
Bugün sizlerle son iki ayda yaptığım kitap alışverişimi paylaşacağım.Öncelikle  bildiğiniz gibi D&R  %75'e varan büyük bir indirim yaptı ve geçtiğimiz günlerde sonlandı bu indirim. Aslında ben bu postu daha önce yayınlamayı düşünüyordum yaptığım alışveriş sizlere de fikir versin diye ama bugüne kısmetmiş.

Yukarıdaki görsel D&R dan yaptığım alışveriş. Benim internetten yaptığım ilk D&R alışverişimdi ve gerçekten çok memnun kaldım.Hem kargom çok hızlı geldi hemde kitaplarım hasarsızdı yani kıvrılma yırtık vs. şeyler yoktu ki bu tarz şeylerin olmaması benim için çok önemli. Sadece ayraç kısmında biraz cimri davranmışlardı bu şikayetimi de kendilerine ilettiğimde stokta olmadığı için koyamadıklarını belirttiler. Yaptıkları işin arkasında olmalarını ve tatmin edici cevaplar vermiş olmalarını kutluyorum gerçekten.Kitaplar hakkındaki yorumlarımı okudukça blogta paylaşacağım.

İkinci alışverişim finallerin bitmesi ve çoğunda başarılı olmam nedeniyle kendime verdiğim bir ödül niteliğindeydi.Bu tarz şeyler yapmayı,kendimi ödüllendirmeyi seviyorum sizlerede tavsiye ediyorum.Bu alışverişimi D&Rın mağazasına bizzat giderek ,dokunarak ,hissederek yaptım.Bakalım neler almışım..
Bu arada her kitap alışverişimde mutlaka bir ayraç alırım. Ayraç koleksiyonu yapıyorum da:) 

Son alışverişimi de geçtiğimiz günlerde yaptım.Her alışverişimde gördüğünüz gibi mutlaka bir Hakan Günday kitabı almış oluyorum.Bunun nedeni de en sevdiğim yazarlar listemin ilk sıralarında yer aldığından. Bütün kitaplarını edinmek koleksiyonumda mutlaka olmasını istiyorum.Bu ayrıntıyıda verdikten sonra bakalım son alışverişimde neler almışım..

Bu arada Can yayınlarının bazı kitapları D&R da 5 liraya satılıyor.Oya Baydarın bu kitabını o kampanyadan edindim. Mutlaka bir göz atın derim ben. Kinyas Ve Kayra'yı çok aramıştım ama bulamamıştım şansıma o gün yeni gelmişti, kapağına bayıldım çok yaratıcı olmuş, okumayı heyecanla bekliyoruummm.
   
Gördüğünüz tüm kitaplar wishlistimdeki kitaplardı yavaş yavaş hepsini toplamaya çalışıyorum..

Sizler son zamanlarda hangi kitapları satın aldınız? Hagilerini tavsiye edersiniz?
Hepinize mutlu günleeerr ..

instagram hesabım: http://instagram.com/metafikblog